21: 31-07-2023 De Kersenhof

31 juli 2023 7:48 Gepubliceerd door

Met 47 deelnemers werden wij in de boomgaard verwelkomt met een kopje koffie/thee en een Kersenhof gebakje. Daarna werden wij uitgenodigd  voor een fotoreportage met uitleg over dit familiebedrijf. Hubert Verschure is sinds 2002 teler van zoete kersen in zijn boomgaard. Hij zorgt er samen met zijn vrouw Janny en vader Bert voor, dat u bij de Kersenhof al jaren terecht kunt voor de allerlekkerste zoete kersen uit de regio. Het akkerbouwbedrijf van vader Bert is hier sinds 1979 gevestigd. Zijn zoon Hubert kreeg steeds meer interesse in het bedrijf, maar wilde het ook graag uitbreiden met een neventak. Dat werden vanaf 2002 de kersen. Het kersenseizoen omvat ongeveer 7 tot 8 weken in de maanden juni, juli met een uitloop tot begin augustus. Het motto is: “rechtstreeks van het land en zo snel mogelijk naar de klant”. In de boomgaard groeien kersenbomen van verschillende rassen. Hierdoor kan er zo lang mogelijk genoten worden van de lekkerste kersen. Om de beste kwaliteit kersen te krijgen, is de hulp en inzet van honingbijen onmisbaar. Hubert en zijn vader zijn gecertificeerd imker. Midden in de boomgaard staat een bijenopstand, waar ze gedurende het gehele jaar zorgen voor de eigen bijenvolken. Een rondrit met het treintje door de boomgaard was helaas niet mogelijk, de paden waren te drassig door de vele regenval. In plaats daarvan hebben wij een wandeling gemaakt door de pruimen boomgaard, die de Kersenhof naast de kersenboomgaard hebben. Wij hebben pruimen geplukt, geproefd ervan genoten en mee naar huis genomen. Al met al een leerzame en gezellige activiteit. De puntzakje kersen, dat wij meekregen tijdens de wandeling, was bij velen al op voordat wij weer huiswaarts gingen.

Categorie: