19: 28-07-2023 Duinexpres

28 juli 2023 16:38 Gepubliceerd door

Even na twee uur vertrokken de deelnemers met de Duinexpres voor een schitterende rondrit. Onze chauffeur/gids Henk Brouwers stuurde de locomotief en 2 treinwagons met een snelheid van 25 km per uur door het schitterende Brabantse landschap en vanaf het moment, dat wij wegreden tot de koffiestop, heeft hij ons heel veel informatie gegeven over de plaatsen, de natuur en de omgeving. Wij kwamen erachter, dat wij toch niet zo veel wisten als wij dachten dat wij wisten. Zo heeft de Efteling een heel groot stuk grond in zijn bezit, dat gebruikt mag worden voor uitbreiding van het park, maar alleen als dat stuk grond 2 of soms zelfs 3x gecompenseerd wordt. Er werd iets verteld over de plaatsen Kaatsheuvel, Loop op Zand en de Moer (KLM) en dat er in het gebied meer dan 250 vogelsoorten waren. Na de koffiestop vervolgden wij de route terug over zandpaden via landgoed Huis ter Heijde en ook toen heeft hij bijna een uur lang veel verteld. In de vennetjes langs de route leeft bijvoorbeeld de bijzondere vinpootsalamander. Met de duinexpres kwamen wij op plaatsen, die ons niet of nauwelijks bekend zijn. Het was voor de deelnemers een nieuwe manier van natuur beleven en ervaren. Genoten heeft men!

Categorie: