45/07-08-2025: Bobo’s chocolade

7 augustus 2025 14:49 Gepubliceerd door

Op donderdag 7 augustus volgden wij met een groep van 20 deelnemers een smakelijke en leerzame workshop bij BoBo’s Bonbons in Terheijden. Deze ZOMERschool-activiteit stond volledig in het teken van ambachtelijke chocolade en werd gegeven door Samantha, eigenaresse van het bedrijf. BoBo’s Bonbons is een kleinschalige chocolaterie waar op ambachtelijke wijze bonbons, repen, flikken en andere chocoladelekkernijen worden gemaakt. Samantha runt het bedrijf samen met haar partner Robert. De workshop werd gegeven door Samantha die haar kennis en ervaring deelde met de groep. De chocolade die BoBo’s gebruikt komt van een Belgische leverancier en is van hoge kwaliteit. Er wordt bewust gekozen voor duurzaam geproduceerde en fairtrade chocolade, waarbij aandacht is voor eerlijke handel en goede arbeidsomstandigheden op de cacaoplantages. Zo smaakt het eindproduct niet alleen heerlijk, maar is het ook verantwoord genieten.  Na de ontvangst begon Samantha met uitleg over de herkomst van chocolade, het productieproces van cacaoboon tot chocoladereep en de techniek van het tempereren, een cruciale stap om chocolade de juiste glans en hardheid te geven. Vervolgens mochten wij zelf aan de slag. Iedere deelnemer maakte vier chocoladerepen, die wij in speciale mallen goten en rijkelijk mochten versieren met noten, snoepjes, vruchten en andere lekkernijen. Daarna volgden zes flikken: ronde chocolaatjes waarop wij ons creatief konden uitleven. De sfeer was ontspannen en vrolijk. Er werd gelachen, geëxperimenteerd, versierd én natuurlijk af en toe geproefd.  Chocolade werkt in zijn eigen tempo en dat bleek ook nu weer. De flikken hadden iets meer tijd nodig om goed uit te harden, waardoor de workshop uitliep. Goede chocolade laat zich nu eenmaal niet opjagen. Sommige deelnemers moesten helaas voortijdig vertrekken vanwege een geplande taxi of een andere afspraak. Maar het merendeel bleef nog even om hun chocoladecreaties mee naar huis te nemen of zelf op te eten. De workshop was een smakelijke combinatie van doen en leren. Wij mochten onze repen en flikken zelf inpakken, alsof wij even echte chocolatiers waren. .

Categorie: