43: 17-08-2023 Lezing Heemkundekring

17 augustus 2023 17:19 Gepubliceerd door

Dat een plein in 150 jaar zoveel verschillende gezichten kan hebben, Marie-Louise van Bijnen, van de Heemkundekring de Heerlijkheid Oosterhout wist het de aanwezigen te vertellen en, aan de hand van foto’s, te laten zien. Ga er maar aanstaan: Vismarkt, Algemene Warenmarkt, Ruimte voor de Tram c.q. Trein (naar Verschuren) Parkeerterrein, Bushalte en nu dan Terras! Voor de Horeca. Het plein is dus de nodige keren “op de schop” geweest om te komen tot wat het nu is en nog steeds is het onderwerp van discussie. Het was interessant, verrassend en leuk om dat allemaal te kunnen zien aan de hand van ansichtkaarten en foto’s, die allemaal uit het archief van de Heemkundekring kwamen. Een leerzame middag (toch een beetje een school??

Categorie: