38: 19-08-2022 Buffel Lederwaren Atelier

19 augustus 2022 13:19 Gepubliceerd door

Deze vrijdagmiddag viel het water met bakken uit de hemel. De bezoekers, die met de fiets gekomen waren, waren dus goed nat.  Wij werden door  Jan Klerkx, eigenaar van Buffel Lederwaren Atelier, ontvangen in de ontvangstruimte/kantine. Deze ruimte is grotendeels ingericht met meubilair uit het bekende café De Koppelpaarden, dat ooit aan de Veerseweg in Oosterhout zat. Tot onze grote verrassing werd de koffie met een stuk heerlijke cake geserveerd door Kees Cornelissen, de vroegere eigenaarvan de Koppelpaarden. Daarna gaf Jan een presentatie over de geschiedenis van het bedrijf. Vervolgens werd de groep opgedeeld. De eerste groep begon met de workshop en de tweede groep met de rondleiding. Tijdens de workshop mochten de deelnemers zelf aan de slag. Geholpen door medewerkers van het bedrijf is, met behulp van de diverse instrumenten, door alle medewerkers een stevige leren brillenkoker gemaakt. Tijdens de rondleiding liet Jan allereerst de verschillende producten zien, die het bedrijf maakt. In de productieruimte gaf hij uitleg over de verschillende machines die daarbij gebruikt worden. De deelnemers waren erg enthousiast over deze middag. Toen we vertrokken spoelde het weer hevig. Buiten het weer was het een zeer geslaagde middag!

Categorie: