33: 17-08-2022 Namen en de Maasvallei

18 augustus 2022 13:40 Gepubliceerd door

Deze woensdag stond een busdagtocht naar Namen (citadel) en een rit door de Maasvallei op het programma met als eindbestemming de Abdij van Maredsous. In de ochtend werkte het weer even niet mee met nogal wat regen maar eenmaal bij de citadel in Namen klaarde het op en op een enkele bui na bij de abdij was het droog en soms ook zonnig weer. Een perfecte dag om op stap te gaan. Na ons vroege vertrek werd in Wolvertem even voor Brussel bij restaurant Den Boomgaard de koffie gebruikt met daarbij 2 warme croissants één met appel en de ander met chocola. Dat vulde goed zodat wij er weer even tegen konden. Vervolgens reden wij naar Namen. Maar helaas door werkzaamheden kon het uitzichtspunt bij de citadel niet bereikt worden, zodat onze gids een ander mooi plekje opzicht, zodat er toch nog van het uitzicht genoten kon worden. Wel een flinke helling, die genomen moest worden maar het uitzicht was de moeite waard. Daarna met de bus langs de Maas richting Dinant. Een gezellige stad waar door heen gereden werd op weg naar ons lunchadres. Dinant staat vol met saxofoons, omdat Alphonse Sax, de uitvinder van de saxofoon, daar geboren is. Ons lunchadres lag even buiten Dinant. Onze 3 gangen lunch bestond uit een tomatensoep, een mooi groot stuk varkensvlees met friet en jammer genoeg te lang doorgekookte macedoine de légumes (uit blik). Dat was jammer. Als nagerecht nog een heerlijke chocolade bavarois. Al met al wel smakelijk maar jammer van de groente. Na de lunch werd doorgereden naar de abdij van Maredsous waar de sobere kerk bezocht kon worden en men tijd had om wat te drinken o.a. het eigen abdij bier. Ook wordt er kaas gemaakt. Tegen vijf uur werd alweer de terugreis aangevangen. Rond 19.45 uur waren wij weer terug in Oosterhout na een schitterende dag!

Categorie: