13:03-08-2022 Dagtocht Brussel

4 augustus 2022 17:18 Gepubliceerd door

Wat was het vroeg en was de touringcar ook nog eens te laat maar uiteindelijk toch vertrokken. Na een korte koffiestop werd onderweg gids Marc opgehaald. Hij heeft ons de gehele dag begeleid en goed voorzien van informatie. Na aankomst in Brussel eerst een stop bij het atomium waarna een rondrit door de stad volgde. Aansluitend liepen wij naar de Grote Markt met zijn schitterende herenhuizen en werd Manneken Pis bezocht. Verder door de stad lopend kwamen wij tegen 12.30 uur aan bij Le Grand Café voor ons 3 gangen middag maal. Er  werd een voortreffelijke lunch geserveerd! Nadien had iedereen even vrije tijd want om 14.30 uur moest er weer verzameld worden voor het vervolg van de dagtocht: het bezoek aan het museum van de Nationale Bank van België. Een interessant bezoek waar ons duidelijk werd hoe geld is ontstaan, hoe het ontstaan van wisselkoersen begon en hoe in een grijs verleden al leningen werden afgesloten. Eigenlijk was de tijd iets te kort maar het volgende onderdeel stond op de planning een rondrit langs het Europees parlement. De warmte speelde op een gegeven moment parten zodat tegen 17.30 uur vertrokken werd richting Oosterhout om onderweg nog een korte drankpauze te kunnen hebben. Tegen 19.30 uur waren wij weer in Oosterhout na een dag vol indrukken.

Categorie: