12: 02-08-2022 Lezing Dementie

2 augustus 2022 17:29 Gepubliceerd door

 

Oorspronkelijk zou deze avond verzorgd worden door mevrouw Landman. Maar omdat zij onverwacht verhinderd was, had zij vervanging geregeld in de persoon van Jacintha van Thiel ( klinisch geriater ) en Edith Haenen ( geriater in opleiding ). Tijdens de presentatie, verzorgd door Edith, kwamen de diverse vormen van dementie aan de orde. Alzheimer is de meest voorkomende. Van de verschillende vormen werden de symptomen besproken. Aan de orde kwam ook hoe om te gaan met personen met ( beginnende ) dementie. Ook was er aandacht voor de mantelzorger. Duidelijk werd ook, dat er geen medicijn bestaat tegen dementie, hooguit kan het iets vertraagd worden. Na de pauze was er gelegenheid om vragen te stellen; hier werd ruimschoots gebruik van gemaakt. Het was een zeer informatieve avond!

Categorie: