07: 29-07-2022 Dagtocht Den Bosch

30 juli 2022 16:07 Gepubliceerd door

 

Wie kent het liedje niet: “dat gaat naar Den Bosch toe, zoete lieve Gerritje”? Vandaag maakte de ZOMERschool dat waar. Om 09.30 uur vertrok de rondvaartboot “Zoete lieve Gerrit” van de Krombraak naar Den Bosch. Een vaartocht van iets meer dan 4 uur over o.a. de Donge, de Amer en de Maas. Het landschap trok aan ons voorbij en iedereen genoot binnen of buiten van het schitterende uitzicht. Wat is Nederland toch mooi vanaf het water. De kapitein vertelde over de plaatsen waar wij langs voeren. Aan boord kreeg iedereen een kopje koffie met een mini-Bossche bol en werd een eenvoudige maar zeker smakelijke lunch geserveerd.  De sfeer was zeer ongedwongen en gemoedelijk. Na aankomst in het centrum van Den Bosch had iedereen voldoende tijd om de stad te verkennen, een museum te bezoeken, te winkelen of een terrasje te pakken. Er waren zelfs gasten, die nog niet genoeg gevaren hadden en een boottochtje op de Binnen Dieze maakten. Om 17 uur bracht de touringcar ons in 45 minuten (aanmerkelijk sneller) terug naar Oosterhout! Wat een geslaagde dagtocht, waar iedereen van genoten heeft.

Categorie: