44: 07-08-2019 = Traditiekamer Gilze-Rijen

7 augustus 2019 16:23 Gepubliceerd door

Het is altijd een heel gedoe om op een militair terrein te komen: legitimeren en dan, in colonne, naar de plaats van bestemming, de Traditiekamer dus. Er was zoveel belangstelling dat er 2 groepen geformeerd moesten worden, maar dat verhoogde wel de verstaanbaarheid en de interactie. De Traditiekamer begint in 1815, toen het gebied nog Molenheide heette en er nog met musketkogels geschoten werd. Pas begin vorige eeuw kreeg het vliegveld de koninklijke goedkeuring, maar dan voor de burgerluchtvaart. Via de 1e en 2e wereldoorlog kwamen wij bij de militaire invulling en uiteindelijk de helikopter-basis, inclusief de uitzending naar strijdgebieden in Europa en omstreken. Ook de inzet bij burgerbranden, met helikopters, kwam voorbij. Al met al een zeer leerzame middag, begeleid door 2 deskundige gidsen. Na afloop was het weer, in colonne, naar de uitgang: de vrije wereld in.

.

Categorie: