32: 30-07-2019 = MidZuid

30 juli 2019 10:35 Gepubliceerd door

Een warm onthaal vandaag bij MidZuid voor de ZOMERschool deelnemers. In de cursusruimte, waar wij een presentatie kregen, stond de koffie/thee en een warm worstenbroodje of appelflap al voor ons klaar. Directeur Egbert Ligtenberg vertelde in zijn presentatie over het ontstaan van de Sociale Werkplaats in 1954, die na vele naamswijzigingen, waarvan WAVA /!Go nog wel bekend is, uiteindelijk vanaf 2019 resulteerde in de naam MidZuid. MidZuid is een Gemeenschappelijke Regeling van een viertal gemeentes in de regio Dongemond. MidZuid helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan betaald werk en zorgt voor een passende begeleiding. Er werken ongeveer 800 personen. Een deel daarvan werkt in de groenverzorging en zijn daardoor ook het meest zichtbaar voor de buitenwereld. Zo’n 160 werknemers werken nog intern en zij houden zich bezig met montage en inpak werkzaamheden, extern worden o.a. ook catering en schoonmaakwerkzaamheden bij gemeenten en bedrijven uitgevoerd. Leuk detail, het beheer van de wijngaard van 
Catharinadal wordt ook uitgevoerd door MidZuid, zij verzorgen ook het 
bottelen van de wijn. Na de presentatie verzorgden Egbert en Anouk een rondleiding door het bedrijf. Wij bezochten een aantal magazijnen en montage/assemblage afdelingen. Wij zagen hier o.a. hoe medewerkers wandcontactdozen in elkaar zetten en spraken ook met een aantal medewerkers. Ter afsluiting bezochten wij de kantoorvleugel. Hier kwam een einde aan een zeer informatief bezoek.

Categorie: