24: 24-07-2019 = Schokland & Urk

24 juli 2019 21:14 Gepubliceerd door

Na een voorspoedige busrit kwamen wij rond 10.00 uur aan op het voormalig eiland “Schokland”. Na koffie met appelgebak gingen wij met het treintje van William en zijn collega, beiden vrijwilliger bij het museum, het voormalige eiland rond. Het was enorm heet, de zon stond hoog, en wij kregen allemaal een petje. Geweldig! Wat wist de rondleiders veel over de geschiedenis van het eiland te vertellen. Na terugkeer even het museum in en begonnen wij aan de (uitstekende) lunch. Na de lunch vertrokken wij richting Urk. De temperatuur was inmiddels ver boven de 30 graden gekomen en velen vonden het te warm om het programma volledig te volgen. Wij werden ontvangen in het “Het oude Raadhuis” waar een film over Urk werd getoond. Aansluitend werd in groepen het museum bezocht en ging men met een gids de Ginkiestocht maken. ( Ginkies zijn stegen ). Ondanks het warme weer was het in de kerken en buiten met een windje van “zee” goed uit te houden. Om 16.30 uur weer in de snikhete bus, die gelukkig al snel gekoeld werd, naar Oosterhout, waar we rond 18.30 uur aankwamen.

Categorie: