23 + 23A: 23-07-2019 = Keurslagerij Marco van Strien

23 juli 2019 21:18 Gepubliceerd door

Het was vandaag een tropische dag buiten, maar binnen was het heerlijk koel, zodat het bezoek aan de keurslager gewoon doorgang kon vinden.Buiten werd een kopje koffie gedronken en daarna ging men via de recentelijk vernieuwde winkel, vol met de heerlijkste vlees- en andere in eigen keuken gemaakte gerechten, naar de verwerkingsruimte, waar een kijkje in de koelcel en diepvriescel werd genomen. Via de ruimte, waar kant en klaar maaltijden worden samengesteld kwam men in een verwerkingsruimte waar een schouderstuk werd binnen gebracht om uitgebeend te worden. Alle koeien komen uit België, worden geslacht en komen in delen naar de slagerij. Zelf slachten wordt niet meer gedaan. Het vlees dat het meest heeft bewogen is taaier en moet daarom langer garen. Het schouderstuk werd in vele stukken gesneden en zo kwam o.a. de diamanthaas te voorschijn, werd de rosbief getoond en de sucadelap en nog veel meer. Tijdens het beenhouwen kreeg iedereen iets te drinken met daarbij natuurlijk heerlijke worst uit eigen slagerij. Ter plaatse werd een steak tartare bereidt en ook die smaakte naar meer. Aan het eind kreeg iedereen nog een hapje van de barbeque met een glaasje wijn of fris. Ter afsluiting kreeg iedereen nog een tasje met informatie mee met daarin een waardebon, dat wanneer er voor minimaal 20.00 € wordtgekocht men een “Brabantse Kei” – ook weer zo’n lekkernij van de slager – kado krijgt. Een topmiddag bij deze keurslager.

Categorie: