43=08-08-2018: Benedictinessen

8 augustus 2018 15:46 Gepubliceerd door

Wij 60 man en vrouw sterk werden ontvangen in het gastenverblijf van de abdij. Zuster Hildegard is onze gastvrouw. Als wij compleet zijn gaan wij eerst naar de kerk voor de vesper. Ondanks dat wij met zoveel mensen bij elkaar zijn, kun je een speld horen vallen.  Na het gezang en een lezing krijgen wij limonade met een koekje. Daarna wordt de groep in tweeën gedeeld. Wij gaan met zuster Hildegard naar de ontvangstruimte en daar vertelt de zuster ons 90 minuten lang over de geschiedenis van het klooster en de orde van de Benedictijnen. Ze zijn in Oosterhout begonnen in huize Vredeoord en later is er het huidige klooster ontstaan.  Daar wonen ze nog steeds. De orde van de Benedictinessen is een orde van bidden en werken en er zijn heel wat regels. Vast staat wanneer er wordt gebeden en gewerkt. Men kan met elkaar een gesprekje voeren als er behoefte aan is. Het klooster zelf is voor ons helaas niet toegankelijk en men kan er ook niet zomaar binnen lopen. Na het verhaal kregen wij nog een kleine rondleiding door de tuin en werden wij bedankt voor de belangstelling. Nadien keerden wij weer iets wijzer huiswaarts.

Categorie: