30=29-07-2018: Hoorn/Medemblik/Enkhuizen

30 juli 2018 8:25 Gepubliceerd door

 

Wat een geweldige dagtocht had de ZOMERschool deze keer weer georganiseerd. Om 08.00 uur vertrokken 2 bussen naar Hoorn. Ruim voor tijd kwamen wij aan, zodat iedereen nog de gelegenheid had om een kopje koffie/thee te drinken en een kijkje in het station te nemen. Voor de ZOMERschool waren 2 wagons in de tram van 10.40 uur gereserveerd. Tijdens de rit nog een ouderwetse trolley voor een drankje en ook de conducteur kwam langs om de kaartjes te knippen. Er werd een stop gemaakt in Wognum zodat iedereen de locomotief kon bekijken. Rond 12.00 uur kwam de trein in Medemblik aan. Hier kon men een rondje lopen maar de meesten kozen er voor iets te drinken en te eten. Om 13.2o uur ging het museumschip de Friesland ( daterend uit 1955 ) van Medemblik naar Enkhuizen, waar wij rond 15.00 uur aankwamen. Daarna had iedereen vrije tijd in dit pittoreske stadje, waar veel muziek op straat was en waar ook volksdansgroepen waren. Schitterende oude gebouwen, mooie gevelstenen, leuke musea en niet te vergeten veel terrasjes. Iedereen heeft er van genoten “Terug in de tijd” te gaan. Om 17.00 uur gingen de bussen via een andere route terug naar Oosterhout, waar om 19.00 uur een einde kwam aan deze leuke maar bovenal gezellige dag.

Categorie: