05W: 14-01-2018: Afrikaanse muziek

15 januari 2018 16:31 Gepubliceerd door

 

De tamtam werd vroeger door de Afrikaanse volkeren gebruikt voor het doorgeven van berichten aan naburige stammen, maar ook in Oosterhout had de tamtam van zich laten horen, want ruim 40 deelnemers waren zondagmiddag 14 januari aanwezig in het vernieuwde activiteitencentrum de Slotjes voor de door de heer Leo Wolfs verzorgde lezing over Afrikaanse muziek. Wij kregen veel te horen over de diverse muziekinstrumenten, zoals de ud ( luit ), de ngoni een snaarinstrument gemaakt van hout of een kalebas, de kora, een traditioneel tokkelinstrument, de djembé, de balafoon, die te vergelijken is met een xylofoon, de duimpiano en vele andere instrumenten. Vanzelfsprekend werden de muziekinstrumenten ook beluisterd. Bovendien kwam naar voren dat heden te dage de westerse en Afrikaanse muziek steeds meer met elkaar verweven worden, waardoor er een heel aparte muziekstijl ontstaat. Zeer muzikaal en ook zeer ritmisch en bovenal muziek waar je vrolijk van wordt. Iedereen had volop belangstelling en werd meegezogen in het verhaal van de heer Wolfs. Hij had ruim 2 uur de tijd voor zijn lezing in beeld en geluid, maar had makkelijk 4 uur kunnen vertellen. Dit was een bijzonder interessante lezing, waar iedereen volop van genoten heeft.

Categorie: