01W: 14-11-2017: Behind the scenes

17 november 2017 14:54 Gepubliceerd door

Na ontvangst met koffie/thee met een heerlijke muffin, startte Carin met de rondleiding door theater De Bussel. In de foyer vertelde zij over veranderingen ten opzichte van het oude theater. Ook liet zij zien, dat de bomen op de gevel van de oude Bussel op verschillende plaatsen terugkomen in het nieuwe theater. Wandelend langs de artiesten- en personeelsingang stonden wij op het toneel van de Grote Zaal, waar zij vertelde hoe de voorbereidingen voor een voorstelling verlopen. Op de bovenverdieping bezochten wij het balkon van de Grote Zaal en ook de Kleine Zaal. Via de achteringang, waar de attributen voor de voorstellingen gelost en geladen  worden, kwamen wij bij de ruimte waar de artiesten zich voor en na de voorstelling kunnen ontspannen. Ook namen wij een kijkje in een kleedkamer. Via de kantoren van De Bussel, met vloerbedekking waarin de boomstructuur terugkomt, bereikten wij de personeelskantine, waar het personeel van De Bussel en Theek5 samen gebruik van maken. Hier nam Jet de rondleiding over en  vertelde ons, welke gemeentes er aangesloten zijn bij Theek5. Via de kantoren van Theek5 kwamen wij op de eerste verdieping, waar onder meer de kinderboeken, jeugdboeken en ook veel informatieve boeken staan. In de hoek bij de DVD’s en muziekboeken gaf zij uitleg over de manier waarop de boeken nu gerubriceerd worden. Op de begane grond, waar de romans en ook informatieve boeken staan, bezochten wij de inname ruimte. Hier zagen wij hoe de ingeleverde boeken door het lezen van de barcode automatisch in de juiste bak terecht komen, waarna deze weer in de bibliotheek geplaatst worden. Tijdens de rondleiding gaf Jet ook nog informatie over de overige activiteiten, die Theek5 uitvoert, “want Theek5 is meer dan boeken”. Bij het afscheid in het Leescafé kregen wij het nieuwe magazine MEER mee, met daarin informatie over de activiteiten van Theek5 in de komende maanden. Het was een informatiemiddag Behind the Scenes.

Categorie: