20: 31-07-2017: Gedenkpark Leijsenakkers

31 juli 2017 11:09 Gepubliceerd door

 

 

Niet direct een excursie waarvan je zegt ha gezellig, maar gezellig of niet je kunt er niet aan voorbij, hier is ons einddoel.
De begraafplaats bestaat al sinds 1829 en of je het gelooft of niet  het is er heel mooi. Er zijn kunstwerken, speciale gedenktekens, bijzondere grafstenen en als je het verdriet even uitsluit is het er prachtig goed onderhouden met overal bankjes. Je komt ogen te kort. Er is tegenwoordig ook een speciale wandeling uitgezet.
Het kindermonument, de herplaatste grafmonumenten, de oorlogsgraven van de Poolse soldaten, het monument van de Oosterhoutse gesneuvelde militairen, teveel om op te noemen. Tijdens de rondgang werden wij uitstekend begeleid door Annie en zij weet waar ze over praat. Na afloop van de rondleiding waren wij te gast bij de Dela ook al een plaats waar je niet zomaar even binnenloopt. Thea en haar medewerksters hadden een uitstekende tafel met lekkers voor ons weggezet met koffie of thee en als je dorst nog niet gelest was, waren er ook nog diverse frisdranken.
Wij kregen ook een rondleiding door het gebouw, de kamers waar de overledene wordt opgebaard, de familiekamers, de ruimte waar de overledene verzorgd wordt b.v. de kleding, de opmaak er is zoveel mogelijk je staat er versteld van. Grote waardering voor de dames, die dit werk doen met aandacht en vooral piëteit. Geweldig.
Al met al zeer zeker interessant en voor herhaling vatbaar.

Categorie: