41: 16-08-2017: Bloemencorso Zundert

16 augustus 2017 17:17 Gepubliceerd door

De ochtend begon met een presentatie over het bloemencorso van Zundert. Wij waren te gast bij buurtschap Tiggelaar, één van de 20 buurtschappen, die aan het corso deelnemen. Jammer genoeg liet de techniek ons in de steek, zodat wij de presentatie op een laptop scherm moesten volgen, maar Erwin, de ontwerper van de corsowagen van dit jaar, wist ons daar veel over te vertellen en ook werden de vele vragen goed door hem beantwoord. Na een korte wandeling kregen wij uitleg over de wagen van dit jaar. Onderhuids. Daar zit een hele filosofie achter. De aarde en de mens worden met elkaar vergeleken. Normaal is de aarde rustig maar als de druk in de aarde te groot wordt gaat deze borrelen en komen vulkanen tot uitbarsting om daarna weer tot rust te komen. Hetzelfde geldt voor de mens. Uiterlijk rustig maar van binnen kan iemand soms borrelen en dan komt de ontlading. Dit heeft men in de wagen tot uitdrukking laten komen. De wagen wordt grijs net als een vulkaan met een menselijke vorm. Voor de wagen worden de benodigde dahlia’s in betonmortel gedoopt zodat de grijstinten de overhand hebben. In de wagen worden duizenden ledschermpjes en lampen aangebracht om het lava effect – de uitbarsting – te tonen. Wij stonden met open mond te luisteren, wat een werk eer zo’n corsowagen, die toch 9 bij 19 meter telt, klaar is. Wij kregen ook informatie over de manier hoe men de wagens bouwt en hoe deze voortbewogen worden. In deze corsowagen zijn er 18 duwers en 17 mensen in de wagen om voor de speciale effecten te zorgen. Overweldigend. Tot slot werd nog een bezoek aan het dahliaveld gebracht waar men informatie kreeg over de teelt van de dahlia en hoe dat voor het corso allemaal geregeld dient te worden. Vol indrukken gingen de deelnemers, veel later dan gepland, naar huis. Allemaal komen ze zondag 3 september naar het resultaat kijken. Gaan zij dit jaar weer winnen??

Categorie: