40: 15-08-2017: Marken en de Beemster

15 augustus 2017 8:01 Gepubliceerd door

 

Precies zoals wij hadden gepland, zijn wij vertrokken naar het schiereiland Marken. Het weer leek goed, maar een maal aangekomen in Marken werd het bewolkt en na verloop van tijd viel er ook regen. Wij werden ontvangen in restaurant “De Taanketel” waar wij koffie/thee met een heerlijk aardbeien gebakje kregen. Daarna gingen wij met Adriana en Dirk aan de rondleiding beginnen. Marken is een plaats, waar 80% van de inwoners buiten het dorp werkt. Zij wisten ons op een boeiende wijze veel te vertellen. Daarna zijn wij naar Midden-Beemster gegaan. Een plaatsje waar heel weinig te beleven viel. Na de lunch vertrokken wij onder leiding van de gids, Marianne Slot,voor een rondrit door de Beemster. Zij heeft ons bijna de gehele Beemster laten zien en heeft daarover heel veel verteld. Geweldig! Na terugkeer werd er nog even iets gedronken in een heerlijk zonnetje op het terras. Daarna ging de rit terug naar Oosterhout.

Categorie: