38: 13-08-2017: het Witte Kasteel en High Tea in Loon op Zand

12 augustus 2017 16:21 Gepubliceerd door

 

Het weer was ons deze zondag gunstig gezind. Op het terras van het koetshuis werd iedereen aan gereserveerde tafels ontvangen voor een kopje koffie. Rond 11.15 uur begon de rondleiding, waartoe de aanwezigen in 2 groepen werden opgedeeld. De eerste groep deed eerst de tuin en daarna het kasteel. De tweede groep deed dat in omgekeerde volgorde. Er werd ons veel verteld over de lange geschiedenis van het kasteel, dat aan het eind van de middeleeuwen werd gebouwd op een strategisch gelegen punt. Hoewel het kasteel meer het uiterlijk heeft van een groot herenhuis, heeft het in de geschiedenis toch een belangrijke rol gespeeld. Zelfs Napoleon heeft er ooit gelogeerd. Na de rondleiding door de tuin, die ook een aantal vakken heeft met kruiden voor bepaalde lichaamsdelen, de moestuin en de boomgaard werd buiten op het terras van een heerlijke high tea genoten. Iedereen was weer vol lof over dit uitje.

Categorie: