09: nordic walking: 29-07-2016

29 juli 2016 13:06 Gepubliceerd door

IMG_1951IMG_1952IMG_1953IMG_1954IMG_1957IMG_1959

Het regende vanochtend en het weer zag er niet goed uit, maar volgens de buienradar zou het rond 09.30 uur droog worden. En het werd droog, zodat wij met een weliswaar klein groepje, toch aan onze nordic walking clinic konden beginnen. De heer Mich van Wasbeek van atletiek vereniging Scorpio had voor iedere deelnemer de poles ( de nordic walking stokken ) op lengte bij zich. Er werd een toelichting gegeven over het gebruik van de poles en daarna werd begonnen met een korte warming up. Vervolgens gingen we op pad en leerden we hoe we de juiste wandelhouding moesten aannemen en ook aanvoelen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Maar oefening baart kunst en na enige tijd had iedereen min of meer de techniek onder controle. En ging het mis dan greep de heer Van Wasbeek gelijk in. Het leek allemaal makkelijker dan het in werkelijkheid is. Na een korte cooling down zat het erop. Een ervaring rijker. Gezellig was het wel!

Categorie: